Hoppa till innehåll

Artiklar

Välkommen på diskussion om sjöfartens utveckling

Högskolan på Åland öppnar fönstret mot Europa och bjuder på intressant information om EU:s planer för sjöfartens utveckling i Östersjön. Evenemanget visar på att Åland finns i centrum för sjönäringen men att vi också har att lära av andra. Välkommen 24 november 2022 kl 12.30!

Läs mer

Radu valde Kristiania University College i Oslo för sin utbytestermin

Under våren 2022 åkte Radu till Oslo på en termin utbyte. Han fick ett Nordplus stipendium genom Nordplus nätverket EkoTek Nord som garanterade ekonomin. Nu är Radu tillbaka på Högskolan på Åland och fortsätter sina IT-studier. Men hur hade han det egentligen på Kristiania University College.

Läs mer

Många gemensamma beröringspunkter i marinprojekt

Högskolan på Åland (HÅ) och Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) har ett pågående samarbete med fokus på marina resurser. Samarbetet inleddes i augusti 2021 och består av olika projekt som förnyas årligen. Projektledare är Patrik Kraufvelin.

Läs mer

Nu kan du söka till “Åland Gear Up” igen!

Såväl företagare, verksamheter, föreningar och privatpersoner är välkomna att delta i Gear Up. Första omgången avslutades i våras och nu kan man ansöka till en ny omgång, som startar 11 oktober 2022.

Läs mer

Är du vår nya vicerektor?

Just nu söker vi en ny vicerektor. Till vicerektorns ansvarsområde hör utbildningsprogrammen inom elektroteknik, informationsteknik, maskinteknik och sjöfart samt högskolans internationalisering och alumn verksamhet.  Sista ansökningsdag är 22 augusti.

Läs mer

Är du vår nya medarbetare?

Högskolan har tre lediga tjänster - vicerektor, förändringskoordinator och FUI-ansvarig - ute nu. Låter det intressant? Sista ansökningsdag för vicerektor är den 22 augusti 2020, för övriga den 3 augusti 2022.

Läs mer