Hoppa till innehåll

Lediga jobb

Här hittar du alla lediga anställningar på Högskolan. Högskolan har ca 500 studerande på bachelornivå, en öppen högskoleverksamhet samt forskning och utveckling inom vissa områden. Totalt har högskolan cirka 70 anställda, varav majoriteten är undervisande personal. Vi har årligen många intressanta och varierande roller ute och vi hoppas att du hittar något som passar just dig, välkommen med din ansökan!

Vi uppmuntrar alla med relevanta kvalifikationer att söka våra lediga tjänster – oavsett nationalitet, etnicitet, religion, ålder, funktionsvariation, kön, sexuell läggning, graviditet, civilstånd eller annat identitetsförhållande.

Viktig information till sökande: Skicka in din ansökan och bilagor i PDF-format. När du skickar in din ansökan till oss får du ALLTID ett automatiskt svarsmeddelande per e-post att vi har mottagit din ansökan. Om du inte får ett sådant meddelande behöver du ta kontakt med hr@ha.ax.

Lediga jobb

 • Vi lediganslår på nytt tjänsten som

  Rektor

  för Högskolan på Åland för tiden 15 oktober 2024 – 14 oktober 2029

  Vi söker dig som vill och har förutsättningar att leda och utveckla högskolan i enlighet med dess övergripande mål och strategi 2022-2030. Vi fäster stor vikt vid dina personliga erfarenheter och egenskaper och vill att du står för ett öppet studie- och arbetsklimat som främjar delaktighet och engagemang.

  Viktiga erfarenheter och egenskaper är:

  • framgångsrikt ledarskap med förmåga att samspela med och involvera medarbetare och studerande,
  • att vara empatisk, drivande och resultatorienterad,
  • handlingskraft, självständighet och integritet,
  • att vara kommunikativ med förmåga att bygga nätverk och relationer internt och externt.

  Rektor utses av Ålands landskapsregering på förslag av högskolans styrelse. Rektor leder högskolans verksamhet och har det övergripande ansvaret för högskolans utbildningar, forsknings- och utvecklingsarbete samt samverkan med det omgivande samhället. Högskolans strategi 2022-2030 beskriver verksamhetens strategiska riktning.

  Behörighetskrav är avlagd doktorsexamen eller licentiatexamen. Erfarenhet av ledarskap och förvaltningsuppgifter samt pedagogisk erfarenhet på högskolenivå beaktas.

  Tillträde 15 oktober 2024 eller enligt överenskommelse.

  Ansökan jämte CV samt för tjänsten relevanta vetenskapliga och övriga meriter ska vara högskolan tillhanda senast den 25 juni 2024 kl. 16.00 och vi önskar att du skickar dem per e-post med märket “Rektor” till adressen jobb@ha.ax. Observera att tidigare ansökningar beaktas. När du skickar in din ansökan till oss får du alltid ett automatiskt svarsmeddelande per e-post att vi har mottagit din ansökan. Om du inte får ett sådant meddelande behöver du ta kontakt med högskolan.
  Söker du via LinkedIn? Klicka på Apply/Ansök för att se fullständig arbetsbeskrivning på vår hemsida. Skicka
  sedan in ansökan per e-post till adressen jobb@ha.ax.

  Ytterligare information om tjänsten ges av styrelsens ordförande Micke Larsson, tel +358 (0)457 344 7331 och
  konsult Marcus Jensén på Mercuri Urval, tel. +358 (0)40 551 7741.

 • Du är alltid välkommen att anmäla ditt intresse för jobb på högskolan! Om det inte finns någon utannonserad befattning eller tjänst inom ditt intresseområde finns möjligheten att lämna in en öppen ansökan. Vi tar emot din öppna ansökan och sparar den i ett år.

  Då du skickar in en öppen ansökan får du en bekräftelse på att vi har tagit emot den, men vi kommer inte att besvara den. Genom att skicka in en öppen ansökan godkänner du att Högskolan på Åland behandlar de personuppgifter om dig som finns bifogat ansökan.

  Är du intresserad av en specifik befattning eller tjänst som vi annonserar ut behöver du lämna in din ansökan för just det jobbet fast du tidigare har lämnat in en öppen ansökan.

  Skicka din öppna ansökan till jobb@ha.ax.

 

Förmåner

Som anställd får du ta del av många fina förmåner, här ser du de vanligaste

Läs mer om våra förmåner

 

Möt våra medarbetare

Hur är det att jobba på Högskolan på Åland? Läs intervjuer med några medarbetare

Bekanta dig med våra medarbetare