Hoppa till innehåll

Lediga jobb

Här hittar du alla lediga anställningar på Högskolan. Högskolan har ca 500 studerande på bachelornivå, en öppen högskoleverksamhet samt forskning och utveckling inom vissa områden. Totalt har högskolan cirka 70 anställda, varav majoriteten är undervisande personal. Vi har årligen många intressanta och varierande roller ute och vi hoppas att du hittar något som passar just dig, välkommen med din ansökan!

Vi uppmuntrar alla med relevanta kvalifikationer att söka våra lediga tjänster – oavsett nationalitet, etnicitet, religion, ålder, funktionsvariation, kön, sexuell läggning, graviditet, civilstånd eller annat identitetsförhållande.

Viktig information till sökande: Skicka in din ansökan och bilagor i PDF-format. När du skickar in din ansökan till oss får du ALLTID ett automatiskt svarsmeddelande per e-post att vi har mottagit din ansökan. Om du inte får ett sådant meddelande behöver du ta kontakt med hr@ha.ax.

Lediga jobb

 • Vi lediganslår en tidsbunden befattning som

  Projektledare​ till det ERUF-finansierade projektet Smakturism på Åland,

  För tiden 1 oktober 2024 – 31 augusti 2027 (heltid)

  Projektets syfte är att öka lönsamhet och synlighet för små och medelstora företag genom en strategi för smakturism. Detta förknippas med smakupplevelser, men också med berättelser, platser och äkthet. Projektet bygger på ett samarbete inom branschen för smakturism där man vill utöka utbudet av bokningsbara smakupplevelser och -produkter. I nätverket ingår 13 medlemmar.

  Vi söker en projektledare till projektet. Som projektledare förväntas du ha en god ledarskapsförmåga samt ett strukturerat och utvecklande arbetssätt. För detta projekt är det bra om du besitter följande kompetenser:

  • kunskap om turism och framförallt smakturism
  • förmåga att utveckla och se möjligheter
  • kännedom om företagslivet på Åland
  • förmåga att planera och strukturera ditt arbete
  • samarbetsförmåga
  • förmåga att koordinera verksamhet och hitta lösningar
  • god kommunikationsförmåga, såväl skriftlig som muntlig
  • kompetens inom projektledning, ekonomi och administration

  Till arbetsuppgifterna hör att:

  • ansvara för projektledning- och koordinering, rapportering, uppföljning av genomförande och utvärdering
  • ansvara för och genomföra kommunikation och marknadsföring av projektet, internt och externt
  • samarbeta med nätverket inom smakturism och andra intressenter
  • ansvara för projektmöten och projektstyrgruppens arbete
  • följa upp och ansvara för projektbudget och för att budgetmedlen används korrekt
  • organisera projektets sex olika teman som leds av separata arbetsgrupper: strategi för smakturism, axgan, smakpaket, digital plats, evenemang och forskning kring smakturism

  Till befattningen hör en prövotid på sex månader. Rekryteringen är kopplad till ett offentligt finansierat projekt.

  Behörighetskrav

  Lämplig högskoleexamen.

  Övriga kompetenser

  Erfarenhet av turism, projektadministration i externt finansierade projekt samt samarbete inom nätverk.

  Vi erbjuder dig

  Som arbetsgivare är vår högsta prioritet att erbjuda en god arbetsmiljö där alla medarbetare trivs och mår bra. Högskolan är en dynamisk och trygg arbetsplats som ger dig utmanande och varierande arbetsuppgifter och låter dig växa inom din roll. Som anställd får du ta del av många fina förmåner såsom omfattande friskvårdsförmån (motion, kultur och massage), utökad företagshälsovård, lunchförmån, flexibla arbetstider, möjlighet till distansarbete och längre semester.

  Lön

  Avtalslön: 4035,24 euro.

  Arbetstid

  Heltid, 36,25 timmar per vecka.

  Ansökan

  Din ansökan med CV och eventuella andra dokument och meriter som du vill åberopa vill vi ha i PDF-format senast den 4 augusti 2024 och vi önskar att du skickar dem per e-post med märket ”projektledare, Smakturism” till adressen jobb@ha.ax.

  Söker du via LinkedIn? Klicka på Apply/Ansök för att se fullständig arbetsbeskrivning på vår hemsida. Skicka sedan in ansökan per e-post till adressen jobb@ha.ax.

  När du skickar in din ansökan till oss får du ALLTID ett automatiskt svarsmeddelande per e-post att vi har mottagit din ansökan. Om du inte får ett sådant meddelande behöver du ta kontakt med hr@ha.ax.

  Frågor

  Har du frågor om befattningen får du gärna kontakta programansvariga Anna-Lena Groos, anna-lena.groos@ha.ax.

 • Du är alltid välkommen att anmäla ditt intresse för jobb på högskolan! Om det inte finns någon utannonserad befattning eller tjänst inom ditt intresseområde finns möjligheten att lämna in en öppen ansökan. Vi tar emot din öppna ansökan och sparar den i ett år.

  Då du skickar in en öppen ansökan får du en bekräftelse på att vi har tagit emot den, men vi kommer inte att besvara den. Genom att skicka in en öppen ansökan godkänner du att Högskolan på Åland behandlar de personuppgifter om dig som finns bifogat ansökan.

  Är du intresserad av en specifik befattning eller tjänst som vi annonserar ut behöver du lämna in din ansökan för just det jobbet fast du tidigare har lämnat in en öppen ansökan.

  Skicka din öppna ansökan till jobb@ha.ax.

 

Förmåner

Som anställd får du ta del av många fina förmåner, här ser du de vanligaste

Läs mer om våra förmåner

 

Möt våra medarbetare

Hur är det att jobba på Högskolan på Åland? Läs intervjuer med några medarbetare

Bekanta dig med våra medarbetare