Hoppa till innehåll
Glada tjejer fikar tillsammans

Bo & studera

vid Möjligheternas högskola

Drömmer du om en karriär inom sjukvård, turism eller entreprenörskap? IT, teknik, energi eller sjöfart? Högskolan på Åland kallas inte möjligheternas högskola utan anledning. Våra sju utbildningsprogram bereder väg för mängder av jobbmöjligheter både för den som vill bli kvar på Åland och den som söker en internationell karriär. Eller varför inte både och?

Varför välja Högskolan på Åland?

Du som väljer att plugga vid Högskolan på Åland kan se fram emot ett studieliv som är mindre, närmare och mer familjärt. Men också en utbildning framtagen i samarbete med näringslivet för att möta arbetsmarknadens behov.

Individuell handledning och familjär stämning

Högskolan på Åland är en liten högskola med drygt 600 studerande. Det gör att vi kan ha mindre klasser och närmare kontakt med dig som studerande. Samtidigt bidrar småskaligheten till en familjär stämning som känns i både korridor och klassrum.

Praktisk erfarenhet

Vi vet att praktisk erfarenhet värdesätts högt på arbetsmarknaden samtidigt som den också är en mycket viktig del av lärandet. Därför innehåller alla våra utbildningar minst 20 veckor praktik såväl på fält som i testmiljö i skolan. Praktiken är även ett bra tillfälle att knyta kontakt med framtida arbetsgivare.

Nära samarbete med näringslivet

Tack vare ett tätt samarbete med det lokala näringslivet och internationella partners får du snabbt den erfarenhet som arbetsmarknaden efterfrågar.

Läs mer om vår samverkan

Moderna simulatorer och utrymmen anpassade efter program och inriktning

Ibland går det inte att öva på alla scenarier i verkligheten. Därför är vi stolta över att ha väldigt fina simulatorer för att vårda människor, styra fartyg, göra drift- och underhållstekniska arbeten med mera.

Få en skymt av våra campus, skolfartyg samt miljöerna i och kring skolan

 

Studielivet på Åland är annorlunda på ett bra sätt. Läs mer om hur.

Del av studenthalare med märken och en Ålandsflagga