Hoppa till innehåll

Masterutbildning

Utbildning för dig som vill studera vidare efter din kandidat- eller bachelorexamen.

Utbildning på masternivå

Du som redan har en kandidat- eller bachelorexamen och vill studera vidare, har möjligheten att söka in till en masterutbildning.

En masterutbildning omfattar oftast 60-120 studiepoäng (sp) och är öppna att söka för alla behöriga, både från högskolor i Finland och utomlands.

Masterprogram: Energy Automation Sustainable Engineering, 60 sp

Utbildningsprogrammet Energy Automation Sustainable Engineering (EASE) är en påbyggnadsutbildning i teknik med inriktningen energiautomatisering och hållbarhet. Utbildningen är ettårig (60 studiepoäng) och utbildningsspråket är engelska.

Samarbete mellan två högskolor

Utbildningen Energy Automation Sustainable Engineering är ett samarbete mellan Högskolan på Åland och yrkeshögskolan Arcada. Tack vare samarbetet får studerande undervisning av lärarteam med omfattande expertis inom energi- och automationsteknik, i allt från system för övervakning och styrning till modellering och dataanalys.

Samarbete med näringslivet

EASE har flera industriella samarbetspartner som Ilmatar, Inficon, Flexens and OX2. I utbildningen ingår även ett nordiskt nätverk av högskolor. Studerande kommer att ha möjlighet att samarbeta och delta i gemensamma projekt med Mälardalens universitet i Sverige och Aalborg universitet i Danmark.

Hybridstudier

Studierna genomförs i hybridformat: dels online, dels på plats genom några campusveckor under våren hos Högskolan på Åland och några veckor hos yrkeshögskolan Arcada.

Fakta om utbildningen

Ansökningstid: 6-18 september 2023

Programmet startar: Januari 2024

Antal studieplatser: 10

Utbildningsform: Hybridstudier (både när- och distansstudier)

Språk: Engelska

Information om utbildningen