”Resultatet av ett lyckat samarbete blir en win-win för alla”

Foto av Lisa Kittelsen

Lisa Kittelsen driver e-handelsföretaget ”Dress like Marie” och är medlem i Högskolan på Ålands branschråd för företagsekonomi. Här svarar hon på några frågor kring samarbetet mellan Högskolan på Åland och näringslivet.

Vad är din roll i branschrådet?

Min roll i branschrådet är att komma med idéer kring vilka kurser och inriktningar som kunde vara bra att satsa på med tanke på näringslivet på Åland både just nu och i framtiden utifrån den bransch som jag verkar i.

Varför tycker du att det är viktigt med ett samarbete mellan högskolan och näringslivet?

Samarbetet är viktigt mellan skola och näringsliv för att gynna både studerande och näringslivet. De som blir klara i skolan vill gärna ha intressanta jobb och näringslivet vill gärna ha intressanta arbetssökande med relevant utbildning. Resultatet av ett lyckat samarbete blir en win-win för alla.

Har ditt företag haft något konkret samarbete med högskolan?

Jag driver e-handelsföretaget Dress like Marie tillsammans med min mamma och min syster och vi har redan haft flera samarbeten med studeranden på Högskolan på Åland – allt från examensarbeten till projektarbeten och högskolepraktik. Vi har alltid varit väldigt nöjda med resultatet och jag tror att även studerandena har känt att de utvecklats när de fått insyn i hur det fungerar i praktiken. Jag kan verkligen rekommendera alla företag att vara öppen för dessa möjligheter då den uppstår.

Fler artiklar