Hoppa till innehåll

Radu valde utbytesstudier i Norge

Radu Bordea

Just nu är Radu Bordea, som studerar IT vid Högskolan på Åland, på en utbytestermin vid Kristiania University College i Norge. Det här är hans andra år på IT-programmet.

Varför valde du att åka på utbyte till Norge?

– Jag valde Norge för att jag vill få nya intryck från andra skandinaviska ställen och få nya värderingar som jag kan lägga till min professionella utveckling angående framtiden. Jag vill också utforska mer av Norden, så jag tror att att vara i Norge med utbyte via NordPlus kan ge massor av värden som kommer att vara till nytta när jag kommer tillbaka till Åland!

Vad hoppas du får ut av din utbytestermin?

– Från Norge förväntar jag mig att få kunskap från skolan som jag går på, få nya vänner från hela världen och Norge, utforska de vackra bergen och fjorden och engagera mig i universitets- och Osloaktiviteter som möten, resor och sportevenemang. Och att lära känna ett stort studentliv i Oslo.

Fler artiklar