Hoppa till innehåll

Radu valde Kristiania University College i Oslo för sin utbytestermin

Radu Bordea

Under våren 2022 åkte Radu till Oslo på en termin utbyte. Han fick ett Nordplus-stipendium genom Nordplus-nätverket EkoTek Nord, som garanterade ekonomin. Nu är Radu tillbaka på Högskolan på Åland och fortsätter sina IT-studier. Men hur hade han det egentligen på Kristiania University College?

Uppfyllde utbytesperioden i Oslo dina förhoppningar och fick du ut det du ville av din tid där?

Jag kan absolut säga att min Oslo-upplevelse via Nordplus motsvarar mina förväntningar och gav mig värde för utvecklande av min karriär.

Tycker du att utbytet gick lätt att ordna – fick du tillräckligt med hjälp här hemma och från mottagande högskola?

All information jag fick från Högskola på Åland och från Kristiania UC var mycket informativ och lätt att följa.

Kan du rekommendera andra att åka till Kristiania UC för utbyte?
Jag skulle rekommendera Oslo till alla som skulle vilja åka på utbyte att få uppleva studentlivet i en livlig stad med massor av studenter och underbar natur runt omkring sig. Du kan inte bli uttråkad i Oslo, det finns alltid något att göra.

Läs mera om utbytet i rapporten som är skriven på engelska. 

Fler artiklar