Hoppa till innehåll

”Jag ville få nya idéer på min utlandspraktik”

Viktor Löfroth

Viktor Löfroth studerar till sjukskötare på Högskolan på Åland. Här skickar han en rapport från sin praktik:

Var är du på praktik?

– Jag är på praktik i Boden, en stad i nordligaste Sverige, ganska nära Luleå.

Varför valde du det stället?

– Jag ville till Sverige för att jag skulle förstå språket. Jag sökte praktik med hjälp av Luleå Universitet och det var dom som hittade den här platsen åt mig. Jag valde att kontakta Luleå Universitet för att jag hoppades att jag skulle hamna på ett för mig så exotiskt ställe som möjligt inom Sverige. Jag har ju varit i Stockholm, Uppsala och Göteborg redan liksom, jag ville se något jag inte sett förut. Och det fick jag.

Vad hoppas du få ut av din praktik?

– I och med att jag är utanför Åland hoppas jag få impulser och idéer på sätt att jobba och göra saker som är annorlunda än det vi har hemma. Jag hoppas ju alltid att jag lär mig massor på praktikerna, men huvudsaken med att göra praktik utanför Åland är ju att “se något annat”. Vissa saker gör dom bättre och vissa saker gör vi bättre, kanske.

 

Fler artiklar