Hoppa till innehåll

Obligatoriskt urvalsprov för sökande till sjukskötarutbildningen

Alla sökande till sjukskötarutbildningen som startar hösten 2022 behöver genomföra ett obligatoriskt urvalsprov som hålls tisdagen den 7 juni kl 15-18.

Anmäl dig till urvalsprovet senast den 31 maj

Anmäl dig till urvalsprovet per e-post till adressen info@ha.ax senast 31 maj.

Urvalsprovet hålls tisdagen den 7 juni 2022

Urvalsprovet hålls tisdagen den 7 juni 2022 kl 15.00-18.00 på  Högskolan Norra, Neptunigatan 17 i Mariehamn.

Information om urvalsprovet

Ett godkänt urvalsprovet är obligatoriskt för att kunna bli antagen till sjukskötarutbildningen vid Högskolan på Åland. Provet består av fyra delar och varje del måste vara godkänd för att urvalsprovet ska räknas som godkänt. Endast urvalsprov gjorda vid Högskolan på Åland godkänns för antagning.

Dagen inleds med kort information om urvalsprovet och därefter genomförs de fyra skriftliga testdelarna.

Urvalsprovet består av test i:

  • matematik
  • engelska
  • grundläggande kunskaper om människokroppen
  • etik

Information om urvalsprovet

Exempel på matematiktestet

Om du behöver skriva på annan ort

Om du bor utanför Finland och inte är finsk medborgare kan du skriva urvalsprovet samma tidpunkt (7 juni 2022 kl 15.00-18.00) i ditt hemland. För att kunna göra det behöver du själv bekosta och hitta en högskola eller motsvarande myndighet som åtar sig att arrangera urvalsprovet för dig. Meddela oss kontaktuppgifterna till myndigheten och personen du diskuterat med som åtagit sig uppdraget senast 26 maj 2022 till jenny.osterbacka@ha.ax så gör vi bedömningen ifall arrangemanget är genomförbart.

Fler artiklar

Tilläggsansökan

Hann du inte skicka in din ansökan i tid? Nu är tilläggsansökan öppen för programmen elektroteknik, Hospitality Management, maskinteknik och sjökapten. Ansökan är öppen under tiden 26 juni och 28 juli.

Läs mer