Hoppa till innehåll

Har du ansökt till något av våra utbildningsprogram?

Börja planera inför höstens skolstart redan nu.

Bekanta dig redan nu med din nya studieort och utbildning.

Semestra på din nya studieort

Möjligheterna för ett aktivt liv på fritiden är stort på Åland oavsett om du är den lugnare eller mer äventyrliga typen och det finns mycket att upptäcka för dig som flyttar till Åland. Börja redan i sommar och upplev sommarpulsen på Åland – semestra på Åland.

Boka din resa och upptäck vad Åland har att erbjuda på

https://visitaland.com/

Kvinna och man vid hamn

Foto: Visit Åland

Hitta bostad

Studentrum, studiebostad, lägenhet eller mindre hus i Mariehamn eller på landet?

Valmöjligheterna är stora för den som söker hyresbostad på Åland, i Mariehamn eller på landsbygden. I Mariehamn finns både studentlägenheter och studentrum för dig som kommer att studera vid Högskolan på Åland. Utbudet blir ännu större om du letar hyresbostad via andra bostadsbolag eller privatpersoner.

På sidan Flytta till Åland har vi samlat tips, länkar och annan information för dig som flyttar till Åland för att studera i höst.

Vy över Lilla holmen

Foto: Visit Åland

Bekanta dig med kursbeskrivningen

Vi rekommenderar att du på förhand bekantat dig med kursbeskrivningen och skaffat dig den kurslitteratur som kursen kräver. Biblioteket har ett begränsat antal upplagor av kurslitteraturen och lånetiden är begränsad till 14 dagar för kurslitteratur.

Information om när ditt program börjar den schemalagda undervisningen hittar du på sidorna för nya studerande (tiderna publiceras under sommaren):

Årets introfest – Insparken

För att göra dina studier ännu roligare arrangerar studerandekåren SkÅHla olika evenemang som t.ex. sitsar, pubkvällar och andra fester under hela läsåret. Året inleds med insparken, en fullspäckad dag med tokiga stationer, sång och en hel del andra roliga överraskningar.

Datum för insparken meddelas via SkÅHlas facebooksida

Läs mer om studielivet på Åland

Missade du ansökningstiden? Ansök ändå

Sökande som skickat in sin ansökan i tid har förtur till studieplatserna men det betyder inte att du som ännu inte skickat in din ansökan är chanslös – om du ansöker ändå.

Om det finns lediga studieplatser kvar efter att de sökande som lämnat in ansökan i tid fått en studieplats, antas studerande som lämnat in sin ansökan efter ansökningstiden. Det betyder att du fortfarande kan bli antagen om du skickar in en ansökan sent.

Mera information hittar du på sidan Ansökan.

Fler artiklar