Hoppa till innehåll

Du kommer väl ihåg att anmäla dig till urvalsprovet för sjukskötare?

Anmäl dig till urvalsprovet senast den 29 maj

Du som har sök till sjukskötarprogrammet behöver anmäla dig till urvalsprovet senast den 29 maj 2023 via e-post till jenny.osterbacka@ha.ax.

Information om urvalsprovet har skickats ut till alla sökande

Alla sökande till sjukskötarprogrammet har fått ett e-postmeddelande med information om urvalsprovets delar och exempeluppgifter. Om du inte har fått informationen, vänligen kontakta jenny.osterbacka@ha.ax.

Om urvalsprovet för sökande till sjukskötarprogrammet

För att kunna bli antagen till sjukskötarprogrammet måste du ha deltagit och blivit godkänd i urvalsprovet, som hålls tisdagen den 6 juni 2023 klockan 15-18 på Högskolan Södra, Navigationsskolegränd 2 i Mariehamn.

Urvalsprovet består av fyra skriftliga test; matematik, engelska, grundläggande kunskaper om människokroppen samt etik. Varje del måste vara godkänd för att urvalsprovet ska räknas som godkänt. Endast urvalsprov gjorda vid Högskolan på Åland godkänns för antagning.

 

Mera information om urvalsprovet hittar du på sidan Ansökan.

Fler artiklar

Tilläggsansökan

Hann du inte skicka in din ansökan i tid? Nu är tilläggsansökan öppen för programmen elektroteknik, Hospitality Management, maskinteknik och sjökapten. Ansökan är öppen under tiden 26 juni och 28 juli.

Läs mer