Hoppa till innehåll

Högskolan startar masterutbildning

Högskolan på Åland och yrkeshögskolan Arcada startar en engelskspråkig teknikutbildning med fokus på energiautomatisering och hållbarhet. Den ettåriga utbildningen är på masternivå och går under namnet “Energy Automation Sustainable Engineering” (EASE). De första studerandena inleder sina studier i januari 2024. Ansökan pågår till 18 september 2023.

– Vi är väldigt glada att kunna starta vår första masterutbildning i samarbete med Arcada. Behovet av teknisk kompetens inom förnybar energi är stort och förväntas växa starkt under de kommande åren, säger Högskolan på Ålands rektor Johanna Mattila.

Utbildningsansvariga Matias Waller ser stor potential i samarbetet med industrier och andra högskolor i Norden.

– Vi är mycket glada över att EASE redan nu har industriella samarbetspartner som Ilmatar Offshore Ab, INFICON, Flexens Oy Ab och OX2. Studerande kommer att ha möjlighet att samarbeta och delta i gemensamma projekt med Mälardalens universitet i Sverige och Aalborg University i Danmark, säger Matias Waller.

Läs mer här.

Fler artiklar

Högskolan på Åland 20 år!

Högskolan på Åland inledde sin verksamhet den 1 januari 2003. Välkommen att fira vårt 20-årsjubileum tillsammans med oss. Tid: Torsdagen den 21 september klockan 14.00-16.30…
Läs mer

Nya, toppmoderna hybridklassrum maximerar interaktiviteten

Två nya hybridklassrum som ska vara Högskolan på Ålands flaggskepp. Det var beställningen som teamet E-hub fick från högskolans ledning. Idag står två splitternya och helmoderna hybridklassrum redo att ta emot både lärare och studerande - ena på Norra på Neptunigatan och andra på Södra på Navigationsskolegränd.

Läs mer