Hoppa till innehåll

Högskolan startar masterutbildning

Högskolan på Åland och yrkeshögskolan Arcada startar en engelskspråkig teknikutbildning med fokus på energiautomatisering och hållbarhet. Den ettåriga utbildningen är på masternivå och går under namnet “Energy Automation Sustainable Engineering” (EASE). De första studerandena inleder sina studier i januari 2024.

– Vi är väldigt glada att kunna starta vår första masterutbildning i samarbete med Arcada. Behovet av teknisk kompetens inom förnybar energi är stort och förväntas växa starkt under de kommande åren, säger Högskolan på Ålands rektor Johanna Mattila.

Utbildningsansvariga Matias Waller ser stor potential i samarbetet med industrier och andra högskolor i Norden.

– Vi är mycket glada över att EASE redan nu har industriella samarbetspartner som Ilmatar Offshore Ab, INFICON, Flexens Oy Ab och OX2. Studerande kommer att ha möjlighet att samarbeta och delta i gemensamma projekt med Mälardalens universitet i Sverige och Aalborg University i Danmark, säger Matias Waller.

Läs mer här.

Fler artiklar

Välkommen på ett seminarium om IT 12 maj 2023

Varmt välkommen att delta i  ett seminarium där vi delar, lär, debatterar och fantiserar om IT i företag, vardag, utbildning, beslutsfattande och framtidsplanering. Vi tänker tillsammans på hur IT förändrar vår värld. Du kan antingen delta på plats i auditoriet på Högskolan på Åland eller på distans. Evenemanget streamas via Youtube.

Läs mer

Grattis till examen!

Lördagen den 14 januari 2023 hölls Högskolan på Ålands examensfest och 20 examinander deltog i festligheterna. Totalt har 69 studerande tagit examen under 2022. Se gruppfotot i artikeln.

Läs mer