Hoppa till innehåll

”Jag finns tillgänglig som ett bollplank”

Jens Polviander

Jens Polviander är finansieringschef på Andelsbanken och medlem i Högskolan på Ålands branschråd för företagsekonomi. Här svarar han på några frågor kring samarbetet mellan Högskolan på Åland och näringslivet.

Vad är din roll i branschrådet?

– Min roll i branschrådet är att vara en länk mellan skolan och näringslivet. Det är viktigt att kunna informera skola och elever om hur vi arbetar och vad som är aktuellt i vår bransch. Jag hoppas även kunna bidra med idéer till kurser som är viktiga om man vill arbeta inom branschen.

Min roll är även att finnas tillgänglig som ett bollplank för skola och elever i enskilda frågor.

Varför tycker du det är viktigt med ett samarbete mellan högskolan och näringslivet?

– Det ska finnas en naturlig länk mellan skola och näringsliv. Eleverna behöver få information från näringslivet och inte bara teori. Att näringslivet kan dela med sig hur det fungerar i olika branscher är viktigt för eleverna i deras inriktning och framtidsplanering.

Har ditt företag haft något konkret samarbete med Högskolan?

– Ännu har vi inget konkret projekt där vi varit samarbetspartner. Vi vill gärna vara med och bidra med vår expertis och input om behov finns.

Fler artiklar

Högskolan på Åland ny medlem i EUNICoast-alliansen

Totalt är 13 partnerhögskolor och 106 associerade medlemmar med i EUNICoast. Tematiskt har alliansen fokus på områden som är viktiga för Högskolan på Åland, nämligen maritima miljöer och sjöfart, förnybar energi, hälsa och turism. Fördelarna med att vara en del av alliansen EUNICoast är många för Högskolan på Åland.

Läs mer

Nytt projekt ska locka turister även de mörka årstiderna

Light in the dark. Det är namnet på ett nytt Interreg Baltic Sea Region-projekt som Högskolan på Åland deltar i. Tillsammans med 11 partners runt hela Östersjön, och med Novia yrkeshögskola i Åbo som ledare för projektet, ska man under en treårsperiod jobba för att förlänga säsongen för turistföretagare och hitta aktiviteter som lockar besökare även när sommarsolen inte lyser som starkast.

Läs mer

Välkommen på ett seminarium om IT 12 maj 2023

Varmt välkommen att delta i  ett seminarium där vi delar, lär, debatterar och fantiserar om IT i företag, vardag, utbildning, beslutsfattande och framtidsplanering. Vi tänker tillsammans på hur IT förändrar vår värld. Du kan antingen delta på plats i auditoriet på Högskolan på Åland eller på distans. Evenemanget streamas via Youtube.

Läs mer