Hoppa till innehåll

”Jag finns tillgänglig som ett bollplank”

Jens Polviander

Jens Polviander är finansieringschef på Andelsbanken och medlem i Högskolan på Ålands branschråd för företagsekonomi. Här svarar han på några frågor kring samarbetet mellan Högskolan på Åland och näringslivet.

Vad är din roll i branschrådet?

– Min roll i branschrådet är att vara en länk mellan skolan och näringslivet. Det är viktigt att kunna informera skola och elever om hur vi arbetar och vad som är aktuellt i vår bransch. Jag hoppas även kunna bidra med idéer till kurser som är viktiga om man vill arbeta inom branschen.

Min roll är även att finnas tillgänglig som ett bollplank för skola och elever i enskilda frågor.

Varför tycker du det är viktigt med ett samarbete mellan högskolan och näringslivet?

– Det ska finnas en naturlig länk mellan skola och näringsliv. Eleverna behöver få information från näringslivet och inte bara teori. Att näringslivet kan dela med sig hur det fungerar i olika branscher är viktigt för eleverna i deras inriktning och framtidsplanering.

Har ditt företag haft något konkret samarbete med Högskolan?

– Ännu har vi inget konkret projekt där vi varit samarbetspartner. Vi vill gärna vara med och bidra med vår expertis och input om behov finns.

Fler artiklar

Välkommen på diskussion om sjöfartens utveckling

Högskolan på Åland öppnar fönstret mot Europa och bjuder på intressant information om EU:s planer för sjöfartens utveckling i Östersjön. Evenemanget visar på att Åland finns i centrum för sjönäringen men att vi också har att lära av andra. Välkommen 24 november 2022 kl 12.30!

Läs mer