Hoppa till innehåll

”Högskolan spelar en viktigt roll för näringslivet”

Foto av Niklas Apellund

Niklas Apellund, Co-Founder & Chief Technology Officer på Enfuce är medlem i Högskolan på Ålands branschråd för informationsteknologi. Här svarar han på några frågor kring samarbetet mellan Högskolan på Åland och näringslivet.

Vad är din roll i branschrådet?

Som representant i branschrådet är min roll att förmedla konkreta saker från näringslivet till högskolan. Saker som ”vad är relevant” och ”vad för behov som finns hos företagen” – nu och framtiden. Och att få insyn i högskolans arbete, träffa studenterna och marknadsföra mitt bolag som en framtida arbetsplats.

Varför tycker du att det är viktigt med ett samarbete mellan högskolan och näringslivet?

Högskolan spelar en viktigt roll för näringslivet. I och med samarbete har näringslivet en direkt kontakt till högskolan och kan förmedla aktuella och konkreta saker. Vi som företag har också en direkt kontakt med de studerande, vilket är otroligt värdefullt och ger oss en unikt möjlighet att hitta nya medarbetare!

Har ditt företag haft något konkret samarbete med högskolan?

Vi har haft praktikplats samt sommarjobb. Någonting jag ser att vi kommer att erbjuda också framöver. Det är ett perfekt sätt för oss att kunna få in hungriga och drivna ungdomar som vi förhoppningsvis kan erbjuda roliga utmaningar!

Fler artiklar

Nytt projekt ska locka turister även de mörka årstiderna

Light in the dark. Det är namnet på ett nytt Interreg Baltic Sea Region-projekt som Högskolan på Åland deltar i. Tillsammans med 11 partners runt hela Östersjön, och med Novia yrkeshögskola i Åbo som ledare för projektet, ska man under en treårsperiod jobba för att förlänga säsongen för turistföretagare och hitta aktiviteter som lockar besökare även när sommarsolen inte lyser som starkast.

Läs mer

Välkommen på ett seminarium om IT 12 maj 2023

Varmt välkommen att delta i  ett seminarium där vi delar, lär, debatterar och fantiserar om IT i företag, vardag, utbildning, beslutsfattande och framtidsplanering. Vi tänker tillsammans på hur IT förändrar vår värld. Du kan antingen delta på plats i auditoriet på Högskolan på Åland eller på distans. Evenemanget streamas via Youtube.

Läs mer

Nordens dag 23 mars 2023

I samband med Nordens dag 23 mars 2023 arrangerar Högskolan på Åland tillsammans med Arcada, Prakticum och Ålands yrkesgymnasium seminariet "Nordens dag 2023: Hållbar verksamhet". Kom med på en förmiddag med presentationer, studiebesök och dialoger kring hållbar verksamhet.

Läs mer