Hoppa till innehåll

”Högskolan spelar en viktigt roll för näringslivet”

Foto av Niklas Apellund

Niklas Apellund, Co-Founder & Chief Technology Officer på Enfuce är medlem i Högskolan på Ålands branschråd för informationsteknologi. Här svarar han på några frågor kring samarbetet mellan Högskolan på Åland och näringslivet.

Vad är din roll i branschrådet?

Som representant i branschrådet är min roll att förmedla konkreta saker från näringslivet till högskolan. Saker som ”vad är relevant” och ”vad för behov som finns hos företagen” – nu och framtiden. Och att få insyn i högskolans arbete, träffa studenterna och marknadsföra mitt bolag som en framtida arbetsplats.

Varför tycker du att det är viktigt med ett samarbete mellan högskolan och näringslivet?

Högskolan spelar en viktigt roll för näringslivet. I och med samarbete har näringslivet en direkt kontakt till högskolan och kan förmedla aktuella och konkreta saker. Vi som företag har också en direkt kontakt med de studerande, vilket är otroligt värdefullt och ger oss en unikt möjlighet att hitta nya medarbetare!

Har ditt företag haft något konkret samarbete med högskolan?

Vi har haft praktikplats samt sommarjobb. Någonting jag ser att vi kommer att erbjuda också framöver. Det är ett perfekt sätt för oss att kunna få in hungriga och drivna ungdomar som vi förhoppningsvis kan erbjuda roliga utmaningar!

Fler artiklar

Välkommen på diskussion om sjöfartens utveckling

Högskolan på Åland öppnar fönstret mot Europa och bjuder på intressant information om EU:s planer för sjöfartens utveckling i Östersjön. Evenemanget visar på att Åland finns i centrum för sjönäringen men att vi också har att lära av andra. Välkommen 24 november 2022 kl 12.30!

Läs mer