array(3) { ["title"]=> string(22) "Hitta din utbildning. " ["url"]=> string(29) "https://www.ha.ax/utbildning/" ["target"]=> string(0) "" }

Välj ett studieliv Åland. Hitta din utbildning.

Företagsekonomi öppnade många dörrar för Mathilda

Mathilda Pettersson tog examen från Högskolan på Ålands företagsekonomiprogram våren 2019 och jobbar idag som produktspecialist på Crosskey.
– Studierna i företagsekonomi ger en väldigt bra förberedelse inför arbetslivet, både lokalt och utanför Åland. Om någon som studerar eller funderar på att studera på Högskolan på Åland – så gör det!

Läs mer

Missade du ansökningstiden? Ansök ändå

Sökande som skickat in sin ansökan i tid har förtur till studieplatserna men det betyder inte att du som ännu inte skickat in din ansökan är chanslös – om du ansöker ändå.

Om det finns lediga studieplatser kvar efter att de sökande som lämnat in ansökan i tid fått en studieplats, antas studerande som lämnat in sin ansökan efter ansökningstiden. Det betyder att du fortfarande kan bli antagen om du skickar in en ansökan sent.

Vill du skicka in en sen ansökan behöver du skriva ut ansökningsblanketten, fylla i den, scanna in den och sen mejla den till info@ha.ax.

dator på bord med kaffe och kanelbulle

Vanliga frågor och svar om ansökan

Ja, fram tills sista dagen för att komplettera ansökan går alltid att ta kontakt och rätta till om du råkat skriva något fel i ansökan. Ta kontakt via e-post info@ha.ax eller telefon 358 (0)18 537 702.

Sista dagen för kompletteringar är i början på juni, men exakt datum skiljer sig från år till år. Årets datum hittar du på sidan Ansökan.

Det är numera enkelt att hitta bostad i Mariehamn.

Här kan du läsa mer om hur du hittar ditt nya hem på Åland

De ansökningar som inte kompletterats med betyg inom utsatt tid beaktas inte vid antagningen. Man kan komplettera ännu under sommaren, men ansökan placeras då efter de som skickat in allt i tid.

En bestyrkt kopia innebär att någon intygar att kopian är korrekt, till exempel genom att på dokumentet skriva: ”Kopians riktighet intygas” och därefter underteckna med sitt namn.

Ja, du kan skicka in ansökan till ett utbildningsprogram efter att ansökningstiden gått ut.

Sena ansökningar placeras alltid sist i kön. Det betyder att alla behöriga sökande som lämnat in sin ansökan i tid har förtur. Men om det finns lediga studieplatser kvar efter att de sökande som lämnat in ansökan i tid fått en studieplats, antas studerande som lämnat in sin ansökan efter ansökningstiden.

Elektronisk anslagstavla

Det här är Högskolan på Ålands elektroniska anslagstavla. Tillkännagivandena på anslagstavlan sker i enlighet med bestämmelserna om offentlig delgivning i förvaltningslagen (2008:9) för landskapet Åland.

Just nu finns inga aktuella anslag att visa

Har du sökt till sjukskötarutbildningen som startar hösten 2022? Då behöver du göra urvalsprovet som hålls tisdagen den 7 juni kl 15-18. Anmäl dig till urvalsprovet senaste den 31 maj 2022.

Läs mer här: https://www.ha.ax/obligatorisk-urvalsprov-for-sokande-till-sjukskotarutbildningen/

#studerapååland #studera #studieliv #högskolanpååland #HÅ #alandliving #ålandliving #bopååland #åland #aland #alandislands #studerapåhögskola #sjukskötare #urvalsprov
...

Idag uppmärksammas den internationella museidagen. På Åland finns många olika museer. Vissa har öppet året om medan andra öppnar upp nu till sommaren.

Här kommer några exempel på museer på Åland:
📌Önningebymuseet (Jomala)
📌Ålands skolmuseum (Vårdö)
📌Ålands sjöfartsmuseum (Mariehamn)
📌Skärgårdsmuseet i Lappo (Brändö)
📌Skeppargården Pellas (Lemland)
📌Ålands jakt- och fiskemuseum (Eckerö)

Idag är det fri entré till bland annat Ålands museum och Ålands konstmuseum, så passa på att vara lite kulturell!

Foto: Visit Åland/Rebecka Eriksson

#studerapååland #studera #studieliv #högskolanpååland #HÅ #alandliving #ålandliving #bopååland #åland #aland #alandislands #studerapåhögskola #museum #internationellamuseidagen
...

Det här glada gänget från Högskolan på Åland har idag deltagit i Mercy Ships Race 2022 som anordnas i samband med Sjöfartens dag och där anmälningsavgiften går direkt till Mercy Ships! ...

12 och 13 maj är det dags för examenspresentationer för studerande på företagsekonomi, Hospitality Management, maskinteknik, elektroteknik och IT. Välkommen att lyssna på dem i auditoriet på Högskolan Norra. Hela programmet hittar du här: www.ha.ax/event/offentliga-presentationer-av-examensarbeten-4/

#studerapååland #studera #studieliv #högskolanpååland #HÅ #alandliving #ålandliving #bopååland #åland #aland #alandislands #studerapåhögskola #studyinfinland #mittååå #öliv
...

Idag 9 maj firas Europadagen. Det är en dag för europeisk fred och gemenskap. Som studerande på Högskolan på Åland kan du välja att göra antingen praktik eller delar av dina studier utomlands och vi har samarbete med många olika högskolor och universitet i hela Europa!

Vart skulle du vilja åka på praktik eller utlandsstudier?

#studerapååland #studera #studieliv #högskolanpååland #HÅ #alandliving #ålandliving #bopååland #åland #aland #alandislands #studerapåhögskola #studyinfinland #mittååå #öliv #studerautomlands
...

Långpromenad i vårsolen? Cykelutflykt till en annan kommun? Fika med släktingarna? Träning på gym? Spelkväll med kompisarna?

Hur tycker du man bäst pausar i studierna och roar sig en lördag i maj?

#studerapååland #studera #studieliv #högskolanpååland #HÅ #alandliving #ålandliving #bopååland #åland #aland #alandislands #studerapåhögskola #studyinfinland #mittååå #öliv
...

Har du sett att det har grundats en ny elevförening för maskinteknik- och elektroteknikstuderande vid Högskolan på Åland? Kolla in Ålands tekniska elevförenings (ÅTE) instagramsida: @alandstekniskaelevforening ...

Mariehamn är en promenadvänlig stad med all nödvändig service samlad i centrum. Om du inte vill gå fungerar det lika bra med cykel, stadsbuss eller egen bil. Parkering är gratis, men kom ihåg parkeringsbrickan på gatorna i centrala Mariehamn. Det är också korta avstånd mellan högskolans olika campus, högskolebiblioteket och lunchrestaurangerna i centrum. Helt enkelt nära till allt!

#studerapååland #bopååland #alandliving #åland #aland #studera #jobba #studieliv #högskolanpååland #studera #plugga #mariehamn
...