Hoppa till innehåll

”Jag har alltid känt mig dragen till havet”

Jag heter Linn Karlevill, kommer från Falun och studerar just nu på sjökaptensprogrammet vid Högskolan på Åland.

När jag sökte till sjökaptensprogrammet ville jag testa något nytt. Jag hade läst natur på gymnasiet och drömt om att jobba med molekylärbiologi men när jag väl började studera molekylärbiologi var det inte min grej. Det var en bekant till familjen som rekommenderade mig att satsa på en lite mer praktisk utbildning och söka till sjökaptensprogrammet vid Högskolan på Åland.

Jag har alltid tyckt om att köra cross, truck och snöskoter så när jag blev rekommenderad tänkte jag att det säkert skulle vara roligt att även köra båt. Dessutom har jag alltid lockats av och intresserat mig för havet. Jag är uppvuxen vid en sjö, gillar att titta på dokumentärer och har spenderat en stor del av min uppväxt på ute på en ö vid västkusten.

Det har varit väldigt roligt att vara ombord på skolfartyget och jag gillar verkligen känslan av att vara på havet. Just nu ser jag fram emot att få mer praktisk erfarenhet, uppleva olika fartyg och upptäcka nya platser.

Det bästa med Högskolan på Åland är det är en så liten högskola – Här är jag verkligen någon för lärarna och de minns vad man snackat om tidigare.

När jag inte pluggar gillar jag att träna, måla och i vanliga fall köra snöskoter men vi får se hur det blir med den saken. Här är vintrarna mildare och det blir mycket fokus på studierna men jag har hittat nya vänner och upptäckt en ny hobby tillsammans med några klasskompisar – Discgolf. Det finns massor av banor utspridda över hela Åland.

Läs mer om sjökaptensprogrammet här.

Fler artiklar

Träffa våra studerande

De som är allra bäst på att berätta hur det egentligen är att studera på Högskolan på Åland är våra studerande! Här hittar du korta intervjuer med några av dem.

Läs mer

De fick chefsjobb direkt efter examen

En examen från Hospitality Management-programmet har definitivt varit avgörande för att Viktor Yonakhir och Cathrine Nybacka idag har sina jobb. Det är de överens om.
- Jag hade inte fått det här jobbet om det inte hade varit för min ledarskapspraktik, säger Viktor.

Läs mer