Hoppa till innehåll

“Jag gillar variationen och möjligheterna med utbildningen”

Jag heter Natalie Holmberg och jag kommer från Raseborg men flyttade till Åland redan 2017. Jag har studerat på Hospitality Management-programmet. Jag valde Hospitality Management eftersom jag funderat på att studera vidare inom restaurangbranschen men ville ha en högre utbildning med bredd.

Jag har redan jobbat några år inom restaurangbranschen och efter utbildningen är jag därför sugen på att testa något nytt. Kanske jobba på ett hotell eller med evenemang i någon form.

Jag gillar variationen och möjligheterna som utbildningen gav. Det är svårt att välja bara en kurs eller del av utbildningen som varit roligast eller mest intressant. Men några favoritämnen har varit ledarskap, marknadsföring, företagande och entreprenörskap. Jag gillar de praktiska momenten bäst och där var till exempel kursen i vinlära och starka drycker väldigt intressant men också kursen i praktisk catering.

Det bästa med Högskolan på Åland är att skolan är liten vilket gör gemenskapen större.

Vid sidan om mina studier var jag ordförande i Hospitality Managements egen studerandeförening (SFHM), jobbade extra med studeranderekrytering på HÅ och jag obbade extra på en restaurang. Utöver det gillar jag att laga mat, hänger i stallet eller umgås med min familj och sambo.

Det bästa med Åland är att havet alltid är nära.

Läs mer om Hospitality Management-programment här.

Fler artiklar

Träffa våra studerande

De som är allra bäst på att berätta hur det egentligen är att studera på Högskolan på Åland är våra studerande! Här hittar du korta intervjuer med några av dem.

Läs mer

De fick chefsjobb direkt efter examen

En examen från Hospitality Management-programmet har definitivt varit avgörande för att Viktor Yonakhir och Cathrine Nybacka idag har sina jobb. Det är de överens om.
- Jag hade inte fått det här jobbet om det inte hade varit för min ledarskapspraktik, säger Viktor.

Läs mer