Hoppa till innehåll

“Jag gillar variationen och möjligheterna som utbildningen ger oss”

Jag heter Natalie Holmberg och jag kommer från Raseborg men flyttade till Åland redan 2017. Just nu studerar jag mitt tredje år på Hospitality Management programmet. Jag valde Hospitality Management eftersom jag funderat på att studera vidare inom restaurangbranschen men ville ha en högre utbildning med bredd.

Jag har redan jobbat några år inom restaurangbranschen och efter utbildningen är jag därför sugen på att testa något nytt. Kanske jobba på ett hotell eller med evenemang i någon form.

Jag gillar variationen och möjligheterna som utbildningen ger oss. Det är svårt att välja bara en kurs eller del av utbildningen som varit roligast eller mest intressant. Men några favoritämnen har varit ledarskap, marknadsföring, företagande och entreprenörskap. Jag gillar de praktiska momenten bäst och där var till exempel kursen i vinlära och starka drycker väldigt intressant men också kursen i praktisk catering.

Det bästa med Högskolan på Åland är att skolan är liten vilket gör gemenskapen större.

Vid sidan om mina studier är jag ordförande i Hospitality Managements egen studerandeförening (SFHM), jobbar extra med studeranderekrytering här på HÅ och jobbar extra på en restaurang. Utöver det gillar jag att laga mat, hänger i stallet eller umgås med min familj och sambo.

Det bästa med Åland är att havet alltid är nära.

Läs mer om Hospitality Management-programment här.

Fler artiklar

"Jag har alltid känt mig dragen till havet"

Jag heter Linn Karlevill, kommer från Falun och studerar just nu mitt första år på sjökaptensprogrammet vid Högskolan på Åland. Det har varit väldigt roligt att vara ombord på skolfartyget och jag gillar verkligen känslan av att vara på havet. Just nu ser jag fram emot att få mer praktisk erfarenhet, uppleva olika fartyg och upptäcka nya platser.

Läs mer

“Jag blev förälskad i Åland redan vid mitt första besök”

Jag heter Samuel Kasujja och studerar till sjukskötare vid Högskolan på Åland. Just nu studerar jag mitt andra år på utbildningen. Jag har drömt om att bo på Åland ända sen jag hjälpte en kompis att flytta hit för fyra år sen. Åland är som Vasa men bättre. Det är svårt att sätta ord på men det finns en särskild känsla här. Det är väldigt annorlunda mot andra ställen jag sett. Det är lugnt, nära till allt och så vackert.

Läs mer