Hoppa till innehåll

Forskning om sjukskötare med avancerad klinisk kompetens

Sjukskötare med avancerad klinisk kompetens kan säkert behandla patienter med mindre ortopediska skador

Forskning har visat att det är lika säkert att bli behandlad av en sjukskötare med avancerad klinisk kompetens som av en junior/AT-läkare. Resultatet är publicerat i artikeln Implementation of advanced practice nursing for minor orthopedic injuries in the emergency care context – a non-inferiority study i tidskriften International Journal of Nursing Studies.

Sjukskötare med avancerad klinisk kompetens får nya roller på akutmottagning

Ett forskningsteam har arbetat med att utveckla nya roller för sjukskötare med avancerad klinisk kompetens på en akutmottagning utifrån en tidigare beskriven modell (the PEPPA framework). Arbetet presenteras i artikeln Using the PEPPA framework to develop the nurse practitioner role in emergency care: Critical reflections i tidskriften Nordic Journal of Nursing Research.

Fler artiklar

Välkommen på FUI-dagen 2023

Tisdagen den 13 juni kl 13.00-16.00 arrangeras FUI-dagen (forskning, utveckling och innovation) på Högskolan på Åland. Forskare och projektansvariga kommer att presentera det arbete som har gjorts under det senaste året. Välkommen att lyssna på korta föreläsningar om det forsknings- och projektarbete som pågår på Åland!

Läs mer