Hoppa till innehåll

“Drömmen är att få jobba med något kreativt där jag har kontakt med människor”

Mitt namn är Linn Weman och jag har studerat på Hospitality Management-programmet. Jag är född och uppvuxen på Åland men har under en period bott i Åbo där jag studerade turism. Jag sökte till Högskolan på Åland eftersom jag ville ha mer teoretisk kunskap och utveckla mina kunskaper i marknadsföring. Jag hade hört gott om Högskolan på Åland och ville flytta hem till ön igen.

En annan anledning till att jag valde att läsa Hospitality Management är att utbildningen är bred och jobbmöjligheterna är många. Jag hade även vissa grunder i ämnet från tidigare eftersom jag både studerat hotell och konferens och jobbat inom restaurangbranschen i flera år.

Trots att jag genom min studiebakgrund kunnat tillgodoräkna vissa kurser har jag valt att gå de flesta. För mig har det känts bra att kunna fräscha upp minnet men också lära sig nya saker.

Vi hade flera väldigt roliga och intressanta kurser under utbildningens gång men om det är några jag särskilt skulle vilja lyfta fram så är det kurserna digital marknadsföring, mat och dryck i kombination samt gruppdynamik. I dem har vi fått testa på hur det är att jobba med företag, lärt oss förstå olika personlighetstyper och hur man kan jobba i team.

Vi har flera riktigt bra lärare som både utmanar och inspirerar men också visar förståelse samt flexibilitet när man inte presterar på topp. De är snabba på att svara på mejl och de organiserade kurserna gör studierna mer motiverande.

Det bästa med Högskolan på Åland är att det finns många möjligheter både under och efter studietiden för den som vill stanna på Åland eller flytta till Åland. En annan sak som är lätt att ta för givet är hur naturskönt Åland är – havet är nära och solen lyser alltid.

När jag inte inte pluggade jobbade jag extra som servitör, spelar teater och sjunger.

Läs mer om Hospitality Management-programmet här

Fler artiklar

Träffa våra studerande

De som är allra bäst på att berätta hur det egentligen är att studera på Högskolan på Åland är våra studerande! Här hittar du korta intervjuer med några av dem.

Läs mer

De fick chefsjobb direkt efter examen

En examen från Hospitality Management-programmet har definitivt varit avgörande för att Viktor Yonakhir och Cathrine Nybacka idag har sina jobb. Det är de överens om.
- Jag hade inte fått det här jobbet om det inte hade varit för min ledarskapspraktik, säger Viktor.

Läs mer