Hoppa till innehåll

“Det mest tillfredställande med programmering är att se en idé bli till verklighet”

Jag heter Anna Östman och kommer från Maxmo i Finland. Jag studerar på IT-programmet vid Högskolan på Åland. En av anledningarna till att jag valde att studera IT är att det finns jobb i alla branscher. Efter min examen skulle jag gärna jobba på något större företag, kanske i en större stad men jag håller dörrarna öppna. Det mest tillfredställande med programmering är att se en idé bli till verklighet och att få saker att fungera.  Möjligheterna inom IT är oändliga och jag gillar tanken på att jag genom min dator kan skapa nästan vad som helst. 

En stor fördel med att studera IT vid Högskolan på Åland är att utbildningen är väldigt flexibel. Vi har till exempel möjlighet att själva välja var och när vi vill göra vår praktik. 

När jag inte studerar myser jag med mina katter, umgås med pojkvännen eller spelar. 

Läs mer om IT-programmet här.

 

Fler artiklar

Träffa våra studerande

De som är allra bäst på att berätta hur det egentligen är att studera på Högskolan på Åland är våra studerande! Här hittar du korta intervjuer med några av dem.

Läs mer

De fick chefsjobb direkt efter examen

En examen från Hospitality Management-programmet har definitivt varit avgörande för att Viktor Yonakhir och Cathrine Nybacka idag har sina jobb. Det är de överens om.
- Jag hade inte fått det här jobbet om det inte hade varit för min ledarskapspraktik, säger Viktor.

Läs mer