Hoppa till innehåll

“Det har varit lätt att hitta nya vänner genom skolan, både i kåren SkÅHla och i klassen”

Jag heter Elias Andtbacka och kommer från Kronoby, en liten by utanför Jakobstad. Jag studerar på elektroteknikprogrammet vid Högskolan på Åland.

För mig blev flytten till Åland ganska spontan. Jag hade funderat på att studera till elingenjör ett tag och när jag såg att det fanns platser lediga till programmet här sökte jag. 

Jag fick upp ögonen för elbranschen när jag jobbade på ett produktionsföretag och fick göra lättare elarbeten. Idag bygger en stor del av samhället på el och arbetsmarknaden ser bra ut. 

Hittills har matten varit ganska utmanande men vi har haft flera stödtillfällen där det funnits chans att be läraren om hjälp. Jag rekommenderar verkligen att ta så mycket hjälp som man kan få. Även om jag tänkt välja den landbaserade inriktningen har det varit väldigt kul att få jobba i maskinrumssimulatorn och se hur allt hänger ihop. 

Åland är riktigt trevligt. Det har varit lätt att hitta nya vänner genom skolan, både i kåren SkÅHla och i klassen. Det bästa med att studera på Åland är att allt är nära och att alla pratar svenska. 

Läs mer om elektroteknikprogrammet.

Fler artiklar

Träffa våra studerande

De som är allra bäst på att berätta hur det egentligen är att studera på Högskolan på Åland är våra studerande! Här hittar du korta intervjuer med några av dem.

Läs mer

De fick chefsjobb direkt efter examen

En examen från Hospitality Management-programmet har definitivt varit avgörande för att Viktor Yonakhir och Cathrine Nybacka idag har sina jobb. Det är de överens om.
- Jag hade inte fått det här jobbet om det inte hade varit för min ledarskapspraktik, säger Viktor.

Läs mer