Hoppa till innehåll

“Det bästa med Högskolan på Åland är kontakten med näringslivet”

Jag heter Thomas Hagelberg. Jag är född och uppvuxen på Åland. Just nu studerar jag mitt tredje år på IT-programmet och jobbar 50% på ett lokalt IT-bolag vid sidan om mina studier. Innan jag valde Högskolan på Åland studerade jag till datanom på gymnasienivå och jobbade ett år som IT-support inom offentlig sektor. Det mest intressanta under min utbildning har hittills varit kurserna i programmering och API-integration. Kursen programmering 1 lade verkligen grunden till allt och hade både bra struktur och tydligt tempo.

Jag skulle säga att det bästa med Högskolan på Åland är kontakten med näringslivet. Utbildningen anpassas efter IT-sektorn här på Åland och vi får tidigt möjllighet att komma ut i arbetslivet och knyta kontakter.

Läs mer om IT-programmet här.

Fler artiklar

De fick chefsjobb direkt efter examen

En examen från Hospitality Management-programmet har definitivt varit avgörande för att Viktor Yonakhir och Cathrine Nybacka idag har sina jobb. Det är de överens om.
- Jag hade inte fått det här jobbet om det inte hade varit för min ledarskapspraktik, säger Viktor.

Läs mer

"Jag har alltid känt mig dragen till havet"

Jag heter Linn Karlevill, kommer från Falun och studerar just nu mitt första år på sjökaptensprogrammet vid Högskolan på Åland. Det har varit väldigt roligt att vara ombord på skolfartyget och jag gillar verkligen känslan av att vara på havet. Just nu ser jag fram emot att få mer praktisk erfarenhet, uppleva olika fartyg och upptäcka nya platser.

Läs mer