Hoppa till innehåll

“De praktiska momenten i maskinrumssimulatorn har varit de roligaste”

Jag heter Oskar Stennabba och kommer från Sjundeå, en bit utanför Lojo. Just nu studerar jag  på maskinteknikprogrammet där jag har valt att läsa sjöinriktningen, eftersom den ger mig behörighet att jobba både till sjöss och på land.

Jag sökte till maskinteknikprogrammet eftersom jag är intresserad av motorer och tidigare studerat till bilmekaniker. En anledning till att det blev just Högskolan på Åland var att studierna ges på svenska och Åland är helt svenskspråkigt.

Jag flyttade hit när skolan började men har släkt här och har varit på Åland ungefär en gång per år sen jag var liten. Det bästa med Åland är att det är varmare och finare här på sommaren.

Hittills på utbildningen har de praktiska momenten i maskinrumssimulatorn och ombord på skolfartyget varit de roligaste. Under vår första vecka ombord på skolfartyget fick vi bland annat vara med om och lösa ett tekniskt fel.

När jag inte studerar tycker jag om att spela gitarr.

Läs mer om maskinteknikprogrammet här.

Fler artiklar

Träffa våra studerande

De som är allra bäst på att berätta hur det egentligen är att studera på Högskolan på Åland är våra studerande! Här hittar du korta intervjuer med några av dem.

Läs mer

De fick chefsjobb direkt efter examen

En examen från Hospitality Management-programmet har definitivt varit avgörande för att Viktor Yonakhir och Cathrine Nybacka idag har sina jobb. Det är de överens om.
- Jag hade inte fått det här jobbet om det inte hade varit för min ledarskapspraktik, säger Viktor.

Läs mer