Hoppa till innehåll

“Jag sökte till elektroteknikprogrammet eftersom arbetsmöjligheterna efter examen är stora”

Jag heter Dennis Källroos och jag studerar elektroteknik vid Högskolan på Åland. Det är mitt första år på utbildningen och jag har valt sjöinriktningen, eftersom jag efter mina studier skulle vilja pröva på ett arbete till sjöss. Just nu har jag siktet inställt på någon av Nordsjöns oljeriggar men jag är öppen för alla utmaningar. 

Jag sökte till elektroteknikprogrammet eftersom arbetsmöjligheterna efter examen är stora. Det kommer alltid finnas jobb inom el och just nu utvecklas branschen mycket. Bara inom grön energiomställning kommer det finnas mängder av jobb i framtiden.

Utöver studierna jobbar jag heltid, har två barn och sambo. Det är fullt upp men en av de största fördelarna med att studera vid Högskolan på Åland är att det är lätt att be om hjälp och i många fall går att anpassa sin studietakt. 

Hittills har jag tyckt att kursen i datateknik och matte har varit intressant även om just matten haft ett mycket högt tempo. Matten är också rolig på det sättet att man tar ett steg och när man lärt sig det så öppnar sig en ny dörr med nya möjligheter. 

Det bästa med Högskolan på Åland är kontakten med lärarna. 

Läs mer om elektroteknikprogrammet här.

Fler artiklar

Träffa våra studerande

De som är allra bäst på att berätta hur det egentligen är att studera på Högskolan på Åland är våra studerande! Här hittar du korta intervjuer med några av dem.

Läs mer

De fick chefsjobb direkt efter examen

En examen från Hospitality Management-programmet har definitivt varit avgörande för att Viktor Yonakhir och Cathrine Nybacka idag har sina jobb. Det är de överens om.
- Jag hade inte fått det här jobbet om det inte hade varit för min ledarskapspraktik, säger Viktor.

Läs mer