Hoppa till innehåll

”Välj en praktikplats där du skulle vilja arbeta”

Erika Gustafsson är en social, resultatdriven och flexibel 29-åring. År 2020 tog hon examen på Hospitality Management-programmet på Högskolan på Åland. Hon lyfter vikten och fördelen av att välja en praktikplats under utbildningen som samtidigt är en plats man skulle vilja arbeta på i framtiden. Då får man in en fot och kan visa vad man går för.

Före studierna på Högskolan på Åland jobbade Erika som lärare på Ålands yrkesgymnasium inom matematik, fysik och kemi. Sedan tidigare har hon en utbildning som barmästare och hon har också tagit kurser i bland annat retorik och företagsekonomi.

Det var ganska lätt för Erika att komma ut på arbetsmarknaden och hon har jobbat med ett internationellt projekt inom gastronomisk turism sedan 2020. Projektet avslutades i december 2022.

Som en rekommendation säger Erika:

-Du bör välja en praktikplats där du skulle vilja arbeta, det är ett otroligt bra sätt att få in en fot och visa vad man går för!

Utbildningen på högskolan har varit väldigt givande och speciellt kurserna inom HRM (Human Resource Management) var något Erika tyckte om. Hon tycker om att jobba med människor och kursen som handlar om gruppdynamik är något hon tycker att är viktigt för att kunna förstå människor på ett bättre sätt.

Att kombinera både studier och arbete var något som fungerade bra, tycker Erika. Något som uppskattades var att man till viss del kunde välja när man ville läsa en viss kurs, vilket Erika gjorde eftersom hon hade en hel del till godo från tidigare studier och därför kunde hon avsluta sina studier ett år tidigare än planerat.

 

Texten är skriven av Johanna Malm, Madeleine Bergman och Helen Talviste på kursen ”strategisk kommunikation och digital marknadsföring”.

Fler artiklar

Träffa våra studerande

De som är allra bäst på att berätta hur det egentligen är att studera på Högskolan på Åland är våra studerande! Här hittar du korta intervjuer med några av dem.

Läs mer

De fick chefsjobb direkt efter examen

En examen från Hospitality Management-programmet har definitivt varit avgörande för att Viktor Yonakhir och Cathrine Nybacka idag har sina jobb. Det är de överens om.
- Jag hade inte fått det här jobbet om det inte hade varit för min ledarskapspraktik, säger Viktor.

Läs mer