Studievägledning via Visa vägens nya chatt

Visa vägen erbjuder studie- och karriärvägledning för vuxna på Åland.

Nu kan du chatta med åländska studie- och yrkesvägledare

Visa vägen har numera en live-chatt där du kan chatta direkt med studie- och yrkesvägledare om du har frågor om jobb eller studier. Chatten hittar du på visavagen.ax och den är öppen:

  • måndag-torsdag kl 18-21
  • söndag kl 15-20

Högskolan på Åland samarbetar med Visa vägen och två av våra studiehandledare Therese Sjöblom och Thor-Björn Wik är med och svarar på frågorna som ställs i chatten. Du kan bland annat få hjälp att hitta information om utbildningar och kurser, vad som krävs för att bli antagen, yrkesmöjligheter eller bara funderar på din situation just nu, vad du vill göra och varför.

Fler artiklar

Är du vår nya vicerektor?

Just nu söker vi en ny vicerektor. Till vicerektorns ansvarsområde hör utbildningsprogrammen inom elektroteknik, informationsteknik, maskinteknik och sjöfart samt högskolans internationalisering och alumn verksamhet.  Sista ansökningsdag är 22 augusti.

Läs mer

Är du vår nya medarbetare?

Högskolan har tre lediga tjänster - vicerektor, förändringskoordinator och FUI-ansvarig - ute nu. Låter det intressant? Sista ansökningsdag för vicerektor är den 22 augusti 2020, för övriga den 3 augusti 2022.

Läs mer