Hoppa till innehåll

“Som sjukskötare kan man jobba med så många olika saker och det är lätt att utvecklas inom sitt yrke”

Jag heter Malin Bergqvist och kommer från Borgå. Jag har studerat till sjukskötare vid Högskolan på Åland och gick ut hösten 2023. Jag har bott på Åland sen 2014 med min familj och har länge funderat på att studera till sjukskötare.

En av anledningarna till att jag ville bli sjukskötare, utöver att hjälpa människor, är att yrket i sig är väldigt brett. Just nu är jag särskilt intresserad av psykologi men som sjukskötare kan man jobba med så många olika saker och det är lätt att utvecklas inom sitt yrke.

Det bästa med att studera till sjukskötare vid Högskolan på Åland var att vi uppmanades att göra en praktik utanför Åland.

Under mina tidigare praktiker trivdes jag särskilt bra på akuten vid ÅHS. Jag gillade att de jobbade så bra tillsammans, som ett team.

På grund av pandemin har vi tidigare haft en hel del distansstudier vilket passade mig och mitt familjeliv bra. När vi återgick till studier på plats fanns det fortfarande stor flexibilitet.

Läs mer om sjukskötarprogrammet här.

Fler artiklar

Träffa våra studerande

De som är allra bäst på att berätta hur det egentligen är att studera på Högskolan på Åland är våra studerande! Här hittar du korta intervjuer med några av dem.

Läs mer

De fick chefsjobb direkt efter examen

En examen från Hospitality Management-programmet har definitivt varit avgörande för att Viktor Yonakhir och Cathrine Nybacka idag har sina jobb. Det är de överens om.
- Jag hade inte fått det här jobbet om det inte hade varit för min ledarskapspraktik, säger Viktor.

Läs mer