Hoppa till innehåll

Ny styrelse för Högskolan på Åland

Högskolan på Åland har från och med 1 januari 2023 en ny styrelse.

Den nya styrelsen är något mindre än den tidigare (7 personer mot tidigare 10 personer) och har även förankring i högskolevärlden utanför Åland i form av vice ordförande Ingegerd Palmér (tidigare styrelseordförande vid Högskolan i Gävle) och Oskar Karlström (biträdande professor vid Åbo universitet). Förutom dessa två medlemmar är även Katarina Sundberg och Emmy Karlsson-Hellman nya i styrelsen. Mathias Grunér och Jenny-Erika Åkerman fortsätter från den tidigare styrelsen och ordförande Micke Larsson har redan varit aktiv i Högskolan på Ålands styrelse sedan november 2022.

Styrelsens sammansättning:
Micke Larsson, ordförande
Ingegerd Palmér, vice ordförande – nyval
Mathias Grunér
Katarina Sundberg – nyval (som ordinarie)
Oskar Karlström
Emmy Karlsson-Hellman – nyval (personalrepresentant)
Jenny-Erika Åkerman (studeranderepresentant)

Suppleanter:
Niklas Appellund – nyval
Sandra Boström – nyval
Julia Lindholm – nyval
Kenneth Andersson (suppleant för personal)
Jennie Holm (suppleant för studerande)

-Högskolan på Åland spelar en viktig roll i vårt åländska samhälle eftersom de bidrar till att skapa en välutbildad och kompetent arbetskraft. Högskolan ska även vara en aktiv samhällsaktör för en hållbar utveckling. Högskolan på Ålands strategi för 2022-2030 ger ett bra avstamp till högskolans vidare utveckling. Visionen är att högskolan ska vara en positiv kraft för utveckling av våra studerandes kunskap, de anställdas kompetens, det åländska näringslivet och ett hållbart samhälle. Den nya utsedda styrelsen för Högskolan på Åland har den kompetens för att föra arbetet framåt och jag är glad att styrelseledamöterna tackat ja till uppdraget. Jag ser fram emot att tillsammans utveckla Högskolan, säger Annika Hambrudd, Utbildnings- och kulturminister.

Fler artiklar

Högskolan på Åland 20 år!

Högskolan på Åland inledde sin verksamhet den 1 januari 2003. Välkommen att fira vårt 20-årsjubileum tillsammans med oss. Tid: Torsdagen den 21 september klockan 14.00-16.30…
Läs mer

Nya, toppmoderna hybridklassrum maximerar interaktiviteten

Två nya hybridklassrum som ska vara Högskolan på Ålands flaggskepp. Det var beställningen som teamet E-hub fick från högskolans ledning. Idag står två splitternya och helmoderna hybridklassrum redo att ta emot både lärare och studerande - ena på Norra på Neptunigatan och andra på Södra på Navigationsskolegränd.

Läs mer