Hoppa till innehåll

“Jag blev förälskad i Åland redan vid mitt första besök”

Jag heter Samuel Kasujja och studerar till sjukskötare vid Högskolan på Åland.

Innan jag började studera till sjukskötare jobbade jag som närvårdare i Vasa men jag har drömt om att bo på Åland ända sen jag hjälpte en kompis att flytta hit för fyra år sen. Åland är som Vasa men bättre. Det är svårt att sätta ord på men det finns en särskild känsla här. Det är väldigt annorlunda mot andra ställen jag sett. Det är lugnt, nära till allt och så vackert.

När jag sökte till sjukskötarutbildningen gjorde jag det för att jag ville ha lite utmaning och det har det varit. Eftersom jag har engelska som modersmål och lärt mig svenska genom att arbeta lägger jag mycket tid just nu på att lära mig svenska men det går bra.

Det jag gillar med att jobba med människor är att det är intressant, spännande och varierat.

Läs mer om sjukskötarprogrammet här.

Fler artiklar

Träffa våra studerande

De som är allra bäst på att berätta hur det egentligen är att studera på Högskolan på Åland är våra studerande! Här hittar du korta intervjuer med några av dem.

Läs mer

De fick chefsjobb direkt efter examen

En examen från Hospitality Management-programmet har definitivt varit avgörande för att Viktor Yonakhir och Cathrine Nybacka idag har sina jobb. Det är de överens om.
- Jag hade inte fått det här jobbet om det inte hade varit för min ledarskapspraktik, säger Viktor.

Läs mer