Hoppa till innehåll

“Högskolan på Åland har ett bra rykte bland åländska företag”

Mitt namn är Malin Nordlund och jag studerar på företagsekonomiprogrammet vid Högskolan på Åland där jag läser inriktningen Human Resource Management (HRM).

Jag sökte till företagsekonomiprogrammet eftersom jag ville ha ett kreativt arbete där jag får jobba med människor och hade börjat kika på utbildningar inom HR när jag såg att Högskolan på Åland hade inriktningen HRM.

Jag är född och uppvuxen här på Åland, i Sund, och trivs bra här hemma på ön så för mig kändes det naturligt att börja studera vid Högskolan på Åland.

Hittills har jag tyckt bäst om kurserna i juridik, marknadsföring och logistik, men vi har precis börjat med våra inriktningsstudier och jag ser fram emot att lära mig mer om HR.

Efter utbildningen vill jag gärna jobba på något större företags HR-avdelning med ansvar för personalens välmående och få fler att trivas på sina arbetsplatser. Men jag är öppen för allt från personaladministration och löneräkning till koordinering eller strategiskt arbete.

Det bästa med Högskolan på Åland är att den är tydligt förankrad med det åländska samhället och har ett bra rykte bland åländska företag. Många som går utbildningen får jobberbjudanden redan innan examen. Lärarna är lätta att ha att göra med. De är jämställda och väldigt närvarande.

När jag inte pluggar tycker jag om att titta på serier, umgås med mina vänner och bara vara hemma.

Läs mer om företagsekonomiprogrammet här.

Fler artiklar

Träffa våra studerande

De som är allra bäst på att berätta hur det egentligen är att studera på Högskolan på Åland är våra studerande! Här hittar du korta intervjuer med några av dem.

Läs mer

De fick chefsjobb direkt efter examen

En examen från Hospitality Management-programmet har definitivt varit avgörande för att Viktor Yonakhir och Cathrine Nybacka idag har sina jobb. Det är de överens om.
- Jag hade inte fått det här jobbet om det inte hade varit för min ledarskapspraktik, säger Viktor.

Läs mer