Hoppa till innehåll

Emilia fick pris för sitt hållbarhetstänk

I slutet av augusti hölls Regeneration Week på Åland. I samband med galakvällen prisades Emilia Lundberg, som till vardags studerar vid Hospitality Management-programmet vid Högskolan på Åland. Emilia hade deltagit i en utmaning på sociala medier i somras, där det gällde att tipsa om hur man får en hållbar livsstil. Varje dag under 15 dagar delade hon tips och idéer för hur man får in hållbarhetstänket i vardagen. Bland alla som deltog var Emilia en av fem som prisades under galakvällen!

Varför valde du att delta i utmaningen?
Jag har varit intresserad av hållbarhet länge och också varit engagerad i Regeneration Weeks kommunikationsteam. Det här var ett bra sätt att sprida information om hållbarhet.

 

Hur var känslan när du vann?
Jag visste innan galan att jag skulle få pris så jag hade som tur var hunnit förbereda mig inför frågorna på scenen.

 

Har du tips till andra som vill leva hållbart?
Tänk på små saker du kan förändra i vardagen. Man kan inte göra allt på en gång, då blir det överväldigande. När det kommer till studier är mitt tips att anteckna mycket och att använda sig av datorn för anteckningar, då slipper man använda häften och sparar på papper. Överlag så försöker jag alltid planera mina studier och också planera in lediga kvällar.

 

Grattis Emilia till priset!

 

Fler artiklar

Företagsekonomi öppnade många dörrar för Mathilda

Mathilda Pettersson tog examen från Högskolan på Ålands företagsekonomiprogram våren 2019 och jobbar idag som produktspecialist på Crosskey.
– Studierna i företagsekonomi ger en väldigt bra förberedelse inför arbetslivet, både lokalt och utanför Åland. Om någon som studerar eller funderar på att studera på Högskolan på Åland – så gör det!

Läs mer

Victor lämnade Linköping för ett studieliv på Åland

Jag hade bott i Linköping hela mitt liv och tänkt på att flytta därifrån för att studera när jag snubblade över en del annonser om Högskolan på Åland. Jag visste inte så mycket om Åland, hade aldrig varit här och har ingen släkt här men det kändes lagom långt bort och annorlunda.

Läs mer