Hoppa till innehåll

“Det här är en kurs som alla borde gå”

Hållbarhet är något som det pratas om på många håll i samhället. De flesta har idag insett att man måste tänka om och tänka till för att skapa ett hållbart samhälle. Högskolan på Åland erbjuder flera olika kurser på ämnet och för flera av de olika utbildningsprogrammen. Erica Scott, M.Sc, leder kurserna ”Introduktion till hållbar utveckling”, ”Fortsättningskurs i hållbar utveckling” och “Sustainable development and climate change”.

På kurserna får man grundläggande förståelse för problem och möjligheter inom hållbar utveckling på ett lokalt och globalt plan – insikter som är tillämpningsbara i kursdeltagarnas arbetsliv. Innehållet knyter genomgående an till en vetenskaplig grund för hållbarhet och hur vi i våra organisationer kan förverkliga lokala och globala mål.

– Det är en omställning på gång i världen och många undrar hur man ska förhålla sig till den. Jag får ofta feedback från de studerande som går kurserna att det är en kurs som alla borde gå, berättar Erica.

Hållbarhet är något centralt för den tid vi lever i och oberoende av vilken sektor man arbetar i så kommer man i kontakt med hållbarhetsfrågor idag.

– På de här kurserna får man verktyg för att skapa en mer hållbar värld och man lär sig grunderna för det. Efter att ha gått kurserna kan man känna en trygghet i hur man ska ta sig an hållbarhetsfrågor.

Näringslivet har idag en önskan om att man ska ha kärnkompetens inom hållbarhetsfrågor, så det ger en bra fördel att ha gått en kurs i hållbarhet när man ska söka jobb.

Dessutom ställer dagens unga högre krav också på näringslivet, man vill att företag ska jobba med hållbarhet och tar det i beaktande när man bestämmer var man vill jobba efter sina studier.

Fler artiklar

Välkommen på diskussion om sjöfartens utveckling

Högskolan på Åland öppnar fönstret mot Europa och bjuder på intressant information om EU:s planer för sjöfartens utveckling i Östersjön. Evenemanget visar på att Åland finns i centrum för sjönäringen men att vi också har att lära av andra. Välkommen 24 november 2022 kl 12.30!

Läs mer

Välkommen till Åland Gear Up!

Åland Gear Up! är ett tvåårigt utbildningsprojekt som ska hjälpa dig som på något sätt gör en insats i turismsektorn, såväl företagare, verksamheter, föreningar och privatpersoner är välkomna att delta i Gear Up.

Läs mer