Hoppa till innehåll

”Det ger det en trygghetskänsla att vara nära barnen under dagen då jag studerar”

Johanna Malm med en hund och ett barn.

Johanna Malm valde att flytta från Västnyland, Raseborg till Åland med sin familj. En trygg miljö för barnen var en huvudorsak. Men hon lyfter också möjligheten att kombinera familjeliv med högskolestudier som en av huvudorsakerna. Idag studerar hon Hospitality Management på Högskolan på Åland.

“Vår familj flyttade till Åland då det var dags för våra barn att börja på dagis och skola. Som föräldrar ville vi förstås kunna erbjuda våra barn en trygg miljö att växa upp i och detta hittade vi på Åland. Det Åländska samhället är lugnt och trivsamt för familjer. En tryggare plats för barn att få växa upp i är svårt att hitta.

Efter min vårdledighet började jag studera på Högskolan på Åland. Ett viktigt steg i mitt liv att åstadkomma en utbildning och därefter bättre kunna hitta min plats på arbetsmarknaden efter tiden hemma med barnen.

Jag känner mig trygg i att lämna mina barn på dagis och skola. Detta gör att jag bättre kan koncentrera mig på mina studier. Dessutom ger det en trygghetskänsla att få vara nära barnen och hemmet även under dagen då man studerar. Eftersom allting är så nära här så är det också enklare att kombinera studier med familj och vardag. De dagliga vardagssysslorna, som till exempel gå till matbutiken eller färdas mellan skolan och hemmet, tar inte så lång tid att utföra och det ger mera tid för fritid med familjen”.

Texten är skriven av Johanna Malm, Madeleine Bergman och Helen Talviste på kursen ”strategisk kommunikation och digital marknadsföring”.

Fler artiklar

Träffa våra studerande

De som är allra bäst på att berätta hur det egentligen är att studera på Högskolan på Åland är våra studerande! Här hittar du korta intervjuer med några av dem.

Läs mer

De fick chefsjobb direkt efter examen

En examen från Hospitality Management-programmet har definitivt varit avgörande för att Viktor Yonakhir och Cathrine Nybacka idag har sina jobb. Det är de överens om.
- Jag hade inte fått det här jobbet om det inte hade varit för min ledarskapspraktik, säger Viktor.

Läs mer