Hoppa till innehåll

”Det bästa med Åland är välkomnandet som jag fått här som nyinflyttad”

Jag heter Arvid Landgren och kommer från Lund. Just nu studerar jag mitt första år på Sjökaptensprogrammet.

Jag valde Högskolan på Åland för att jag hört mycket gott om den och jag tror på närheten och gemenskapen som jag hört om på skolan. Jag valde sjökaptensprogrammet för att jag älskar sjön och drömmer om att arbeta till sjöss.

När jag är klar med min utbildning så vill jag till en början jobba till sjöss men sen är jag inte rädd för att testa andra landbaserade tjänster inom sjöfarten. Jag vill sjökapten eftersom jag älskar sjön. Jag älskar havet och jag mår som allra bäst när jag är till sjöss.

Roligast hittills på programmet har varit fartygspraktik 1 där vi varit till sjöss. Vi har övat lite ankring, förtöjning och bara fått vara på sjön.

Det bästa med Högskolan på Åland är närheten till klasskamrater och gemenskapen som vi bygger samt kontakten och närheten till lärarna.

Trots att jag bara bott på Åland i tre månader finns det massa saker att göra när jag inte pluggar. Jag har idrottat en hel del med allt från badminton och innebandy till discgolf. Jag har även umgåtts med kursare och lagat mycket mat.

Det bästa med Åland är välkomnandet som jag fått här som nyinflyttad. Jag känner mig omhändertagen vad gäller idrottsföreningar och välkommen i skolan. Och minsta fråga du har i matbutiken så får du hjälp.

 

Läs mer om sjökaptensprogrammet här.

 

Fler artiklar

"Jag har alltid känt mig dragen till havet"

Jag heter Linn Karlevill, kommer från Falun och studerar just nu mitt första år på sjökaptensprogrammet vid Högskolan på Åland. Det har varit väldigt roligt att vara ombord på skolfartyget och jag gillar verkligen känslan av att vara på havet. Just nu ser jag fram emot att få mer praktisk erfarenhet, uppleva olika fartyg och upptäcka nya platser.

Läs mer

“Jag blev förälskad i Åland redan vid mitt första besök”

Jag heter Samuel Kasujja och studerar till sjukskötare vid Högskolan på Åland. Just nu studerar jag mitt andra år på utbildningen. Jag har drömt om att bo på Åland ända sen jag hjälpte en kompis att flytta hit för fyra år sen. Åland är som Vasa men bättre. Det är svårt att sätta ord på men det finns en särskild känsla här. Det är väldigt annorlunda mot andra ställen jag sett. Det är lugnt, nära till allt och så vackert.

Läs mer