Hoppa till innehåll

“Det är intressant att lära sig mer om hur man kan utveckla grupper eller anställda för att skapa bättre företag”

Jag heter Jesse Kaupinsalo och kommer från Nystad, södra Finland. Jag studerar på företagsekonomiprogrammet vid Högskolan på Åland.

Jag sökte till företagsekonomiprogrammet eftersom jag alltid varit intresserad av företagande, ekonomi och ledarskap. Men också eftersom jag som finskspråkig ville lära mig svenska genom att studera på svenska.

Jag hade bara varit på Åland en gång innan och kände ingen här så min familj och vänner tyckte nog jag var lite galen som flyttade hit. Nu har jag bott här i lite mer än ett år och flytten blev mycket bättre än jag föreställt mig. Jag har fått jättemycket nya vänner genom skolan och också genom hockeyn efter att jag börjat spela här.

Det jag märkt är att man snabbt lär känna nya människor när man väl lärt känna en. Människor här är väldigt öppna och lätta att prata med.

Hittills tycker jag det mest intressanta med utbildningen har varit de kurser där vi fått lära oss om ledarskap och personlig utveckling. Jag tycker det är intressant att lära sig mer om hur man kan utveckla grupper eller anställda för att skapa bättre företag. Men även kursen i digital kalkylering där vi lärde oss excel och google sheets var rolig.

Jag gillar att Åland och Högskolan på Åland är så litet.

Läs mer om företagsekonomiprogrammet här.

 

 

Fler artiklar

Träffa våra studerande

De som är allra bäst på att berätta hur det egentligen är att studera på Högskolan på Åland är våra studerande! Här hittar du korta intervjuer med några av dem.

Läs mer

De fick chefsjobb direkt efter examen

En examen från Hospitality Management-programmet har definitivt varit avgörande för att Viktor Yonakhir och Cathrine Nybacka idag har sina jobb. Det är de överens om.
- Jag hade inte fått det här jobbet om det inte hade varit för min ledarskapspraktik, säger Viktor.

Läs mer