Artiklar

Företagsekonomi öppnade många dörrar för Mathilda

Mathilda Pettersson tog examen från Högskolan på Ålands företagsekonomiprogram våren 2019 och jobbar idag som produktspecialist på Crosskey.
– Studierna i företagsekonomi ger en väldigt bra förberedelse inför arbetslivet, både lokalt och utanför Åland. Om någon som studerar eller funderar på att studera på Högskolan på Åland – så gör det!

Läs mer

Victor lämnade Linköping för ett studieliv på Åland

Jag hade bott i Linköping hela mitt liv och tänkt på att flytta därifrån för att studera när jag snubblade över en del annonser om Högskolan på Åland. Jag visste inte så mycket om Åland, hade aldrig varit här och har ingen släkt här men det kändes lagom långt bort och annorlunda.

Läs mer

Studerandekåren SkÅHla en stor del av Cathrines studieliv

Cathrine Nybacka studerar sitt tredje år på Hospitality Management-programmet, är ordförande i studerandekåren SkÅHla och engagerad i de flesta evenemang som anordnas för högskolestuderande på Åland. Här berättar hon mer om sitt studieliv på Åland.

Läs mer

Checklistor för antagna

Ska du börja studera vid Högskolan på Åland i höst? För att göra din studiestart smidig har vi skapat checklistor för nya studerande. Här hittar…
Läs mer

Årets examinander

2 juni 2021 hölls årets examensfest och 17 examinander deltog i festligheterna. Här finns en bild på examinanderna.

Läs mer

Ett studieliv på Åland är så mycket mer än vad du tror

Åland är annorlunda. Att jämföra med orter som har samma invånarantal ger en felaktig bild av Åland. Vi lever i ett ambitiöst och på många sätt unikt samhälle med bl.a. egna, lagar, skola och polis. Här finns både stora och små, internationella och lokala företag som jobbar med allt från turism och sjöfart till högteknologiska lösningar.

Läs mer