Hoppa till innehåll

Webbinarium: Hur tar lärare och forskare sig an AI och ChatGPT?

Högskolan på Åland hälsar dig varmt välkommen att delta i ett webbinarium om hur lärare och forskare tar sig an AI och ChatGPT-modellen.

Tid: Torsdag 2 mars 2023 kl. 15.00 – 16.00
Plats: Webbinariet går helt och hållet online.

På webbinariet tänker vi till om vad ChatGPT egentligen är, hur den kan användas och vilka fördelar som finns för såväl lärare och forskare som studerande i olika skeden av utbildningen. Många finländska högskolor har redan skapat ett regelverk, eller åtminstone ett förhållningssätt till användningen. Vilket ansvar har skolan och den enskilda läraren? ChatGPT är bara en av många nya AI-innovationer som väller in i utbildningen. Hur kan vi som utbildare hänga med i utvecklingen?

De här är frågor som vi tar upp under onsdagseftermiddagen. Du kan också ställa frågor till oss på förhand genom att skriva in din fråga i registreringsblanketten.

Se webbinariet i efterhand (på YouTube)

Inspelningen kommer vara öppen för alla intresserade till och med den 17 mars 2023.

 

 

Fler artiklar

Högskolan på Åland ny medlem i EUNICoast-alliansen

Totalt är 13 partnerhögskolor och 106 associerade medlemmar med i EUNICoast. Tematiskt har alliansen fokus på områden som är viktiga för Högskolan på Åland, nämligen maritima miljöer och sjöfart, förnybar energi, hälsa och turism. Fördelarna med att vara en del av alliansen EUNICoast är många för Högskolan på Åland.

Läs mer