Hoppa till innehåll

6 anledningar att välja Högskolan på Åland

Funderar du på att börja plugga i höst men känner dig osäker på vilken skola du ska välja? Här hittar du 6 anledningar till varför du ska välja Högskolan på Åland.

 1. Individuell handledning
  Högskolan på Åland är en liten högskola med drygt 600 studerande. Det gör att vi kan ha mindre klasser och närmare kontakt med dig som studerande. Samtidigt bidrar småskaligheten till en familjär stämning som känns i både korridor och klassrum.
 2. Praktisk erfarenhet
  Vi vet att praktisk erfarenhet värdesätts högt på arbetsmarknaden samtidigt som den också är en mycket viktig del av lärandet. Därför innehåller alla våra utbildningar praktik såväl på fält som i testmiljö i skolan. Praktiken är även ett bra tillfälle att knyta kontakt med framtida arbetsgivare och det är inte ovanligt att våra studenter erbjuds jobb direkt efter examen.
 3. Nära samarbete med näringslivet
  Tack vare ett tätt samarbete med det lokala näringslivet och internationella partners får du tidigt den erfarenhet som arbetsmarknaden efterfrågar.
 4. Högteknologiska simulatorer & utrymmen välanpassade efter program & inriktning
  Ibland går det inte att öva på alla scenarior i verkligheten. Därför är vi stolta över att ha väldigt fina simulatorer för att vårda människor, styra fartyg, göra installationsarbeten med mera.
 5. Mängder av jobbmöjligheter
  Drömmer du om en karriär inom sjukvård, turism eller entreprenörskap? Alternativt IT, teknik, energi eller sjöfart? Våra sju utbildningsprogram bereder väg för mängder av jobbmöjligheter både för den som vill bli kvar på Åland och den som söker en internationell karriär. Eller varför inte både och?
 6. För att ett studieliv på Åland är så mycket mer än vad du tror.

Läs mer om våra utbildningsprogram.

Okej, högskolan låter bra. Men hur är studielivet på Åland?

Fler artiklar

Träffa våra studerande

De som är allra bäst på att berätta hur det egentligen är att studera på Högskolan på Åland är våra studerande! Här hittar du korta intervjuer med några av dem.

Läs mer

De fick chefsjobb direkt efter examen

En examen från Hospitality Management-programmet har definitivt varit avgörande för att Viktor Yonakhir och Cathrine Nybacka idag har sina jobb. Det är de överens om.
- Jag hade inte fått det här jobbet om det inte hade varit för min ledarskapspraktik, säger Viktor.

Läs mer