Hoppa till innehåll

6 anledningar att välja Högskolan på Åland

Funderar du på att börja plugga i höst men känner dig osäker på vilken skola du ska välja? Här hittar du 6 anledningar till varför du ska välja Högskolan på Åland.

 1. Individuell handledning
  Högskolan på Åland är en liten högskola med drygt 600 studerande. Det gör att vi kan ha mindre klasser och närmare kontakt med dig som studerande. Samtidigt bidrar småskaligheten till en familjär stämning som känns i både korridor och klassrum.
 2. Praktisk erfarenhet
  Vi vet att praktisk erfarenhet värdesätts högt på arbetsmarknaden samtidigt som den också är en mycket viktig del av lärandet. Därför innehåller alla våra utbildningar praktik såväl på fält som i testmiljö i skolan. Praktiken är även ett bra tillfälle att knyta kontakt med framtida arbetsgivare och det är inte ovanligt att våra studenter erbjuds jobb direkt efter examen.
 3. Nära samarbete med näringslivet
  Tack vare ett tätt samarbete med det lokala näringslivet och internationella partners får du tidigt den erfarenhet som arbetsmarknaden efterfrågar.
 4. Högteknologiska simulatorer & utrymmen välanpassade efter program & inriktning
  Ibland går det inte att öva på alla scenarior i verkligheten. Därför är vi stolta över att ha väldigt fina simulatorer för att vårda människor, styra fartyg, göra installationsarbeten med mera.
 5. Mängder av jobbmöjligheter
  Drömmer du om en karriär inom sjukvård, turism eller entreprenörskap? Alternativt IT, teknik, energi eller sjöfart? Våra sju utbildningsprogram bereder väg för mängder av jobbmöjligheter både för den som vill bli kvar på Åland och den som söker en internationell karriär. Eller varför inte både och?
 6. För att ett studieliv på Åland är så mycket mer än vad du tror.

Läs mer om våra utbildningsprogram.

Okej, högskolan låter bra. Men hur är studielivet på Åland?

Fler artiklar

"Jag har alltid känt mig dragen till havet"

Jag heter Linn Karlevill, kommer från Falun och studerar just nu mitt första år på sjökaptensprogrammet vid Högskolan på Åland. Det har varit väldigt roligt att vara ombord på skolfartyget och jag gillar verkligen känslan av att vara på havet. Just nu ser jag fram emot att få mer praktisk erfarenhet, uppleva olika fartyg och upptäcka nya platser.

Läs mer

“Jag blev förälskad i Åland redan vid mitt första besök”

Jag heter Samuel Kasujja och studerar till sjukskötare vid Högskolan på Åland. Just nu studerar jag mitt andra år på utbildningen. Jag har drömt om att bo på Åland ända sen jag hjälpte en kompis att flytta hit för fyra år sen. Åland är som Vasa men bättre. Det är svårt att sätta ord på men det finns en särskild känsla här. Det är väldigt annorlunda mot andra ställen jag sett. Det är lugnt, nära till allt och så vackert.

Läs mer