-
+

Studera utomlands - ansök nu

2018-01-29

Som studerande på Högskolan på Åland kan du genomföra en del av dina examensstudier eller din praktik i ett annat land. Det är något högskolan uppmuntrar sina studeranden till. Ansökningstiden för studier utomlands läsåret 2018-19,  hela året eller en termin, är i februari månad.


Att studera utomlands ger värdefull kunskap för arbetslivet, du lär dig för livet och utvecklas som människa. Att få uppleva en annan kultur från insidan är utvecklande, intressant och lärorikt. Ungdomar som studerar eller praktiserar utomlands har också stora fördelar på arbetsmarknaden enligt undersökning som gjorts av Europeiska komissionen. Undersökningen visar bl.a. att när arbetsgivare rekryterar söker 92 % av dem just de personlighetsdrag som främjas genom utbyte t.ex.  tolerans, självförtroende, problemlösningsförmåga, nyfikenhet, självinsikt om sina egna starka och svaga sidor samt beslutsamhet.

Högskolans erbjuder bra möjligheter till studieutbyte i Europa. Av de som utexaminerades  2017 hade 56 % gjort en studie-/praktikperiod utomland. Erasmus och Nordplus är de utbytesprogram som används huvudsakligen till utbyte. Ansökningstiden är hela februari månad.  Ta kontakt med internationella koordinatorn Lena Nyman-Wiklund (norra) om du är nyfiken på studier utomlands nästa år. Särskilt infotillfälle kommer att ordnas.

Boka gärna tid lena.nyman-wiklund[at]ha.ax

Mera info om utbyte och partnerskolor finns på webbsidan. 

 

 


Arkiv

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009Bokmärk och dela